pengikut yang setia! :)

Saturday, December 10, 2011

Alhamdulillah~ :D


Bismillahirrahmanirrahim~ :) Alhamdulillah, bersyukur aku ke hadrat Ilahi, kerana aku telah pun berjaya menghadapi bulan peperiksaan dengan sempurna.. #kenape ayat aku, macam nak bagi kata-kata aluan dalam ucapan@syarahan?? okay, aku dah rindu nak tulis karangan BM! HAHA! :D

Well, as you know, sekarang ni dah sepuluh haribulan duabelas dua ribu sebelas atau dalam bentuk nombornya: 10.12.2011.. HAHA! nak tahu tak ape makne nye tu?? maknenye aku dah 5hari menjadi PENGANGGUR TERHORMAT tau! :D yeah, aku tahu aku sedikit 'lemban' untuk mengupdate entry pasal 'SPM dah habis!' or 'MERDEKA!!' or whatever lah kan?? tapi, kesah pulak aku kan?? lagipun, bukannye aku sengaje, DOW! (kalau korang tgk BOBOI at MAHARAJA LAWAK MEGA, korang akan jumpe+dengar perkataan DOW tuh! hehe!) 

serious DOW, aku tak sempat! nak tunggu blog ni habis RENOVATE lagi~ eh! aku rase dah habis renobet dah ni.. cantik tak cantik tak cantik tak??? XD excited gile tahu tak, sebab berjaye mengubah blog aku ni.. (even aku pening kepale jugak la nak bace coding! nape? aku gune BLOGSKIN lah! huhu!) yup, special thanks to Izzaty Zamal IIAzyan Shorlokman and Fatyn Aliya sebab banyak tolong aku sepanjang proses aku me-renobet blog ni.. ;D

actually, banyak bende aku nak story ni.. yeah of course, semua yang berkaitan dengan aku.. takkan nak cite hal kau pulak kan?? tahu gile aku? :P okayokay, firstly aku nak cite pasal SPM dan MERDEKA! hehe! tanggal 5hb 12, mmg aku takkan lupe kot sebab tu tarikh paper aku habis!! paper ape?? PRINSIP PERAKAUNAN lah! pehh, susah gile kot! format format yang aku dan kawan kawan hafal, takde keluar pun! grr! memang geram lah kan! kalau aku jumpe BAPA PERAKAUNAN@LUCA PACIOLI tu, aku cencang badan die jadik 18 kerat! HAHA! kejam tak kejam tak?? :D paper lain pun, susah susah tau! #kepade adik adik yang amek SPM next year, HABIS LAH KORANG!! hahaha! XD

Eh, aku nak cite life aku as budak asrama pulak! well, hari aku masuk asrama ari tuh, adalah hari dinner asrama tau! hehe! kau tak rase aku ni, LANGKAH KANAN ke?? :D malam KITA dan KENANGAN~ best la jugak.. banyak makanan tau! tapi, aku makan sikit je.. minum air je lebih~ haha! oh ya! kitorang kene datang dinner tu, dgn pakaian yang mengikut tema tau! tema ape? MERAH HITAM! jyeahh! kadang kadang aku jadik budak gothic? huhu.. tapi, aku tetap TAK PUAS HATI! sebab? budak2 aspuri dress up, lagi CANTIK dari aku~ :(

Minggu first aku duduk asrama, yup malu malu! HAHA! malu la, budak baru masuk kan? :P lepas je budak2 asrama yang lain tu, balik rumah masing masing, TANDUK SETAN aku pun mula la keluar~ takde lah jahat mane pun.. so, bile dah takde orang dekat asrama tu, kitorang budak2 form5 pun pindah dorm! ohh, sangat best tahu bile dapat satu dorm dengan diorang! kitorang buat dorm tu, macam RUMAH SEWA kitorang! kadangkadang, takut jugak duduk asrama tu.. korang bayangkan, 11orang je yang ade dalam bangunan aspuri! diulangi ye, 11orang sahaja! so, bile aku nak pegi mane2 (pegi toilet, pegi solat, pegi mandi, pegi basuh baju, dan banyak pegi lagi lah!), aku mesti+wajib tarik sorang kawan untuk teman aku! HAHA! nak tahu sape yang jadik mangse? rase nye, semue penah jadik mangse aku kot? :D tapi, selalunye CAK la yang kene teman kan aku.. hee.. thanks korang! <3

okay, kite masuk cite sedih pulak eh? aku nak story pasal cinta aku.. yang mane? CINTA MUKA BUKU tu la~ siapa sangke, baru 2 bulan aku bercouple dengan die, macam ni kesudahannye.. aku sendiri tak tahu keputusan yang aku buat ni, betul atau tidak! ohh, kenape hidup ni memang menyedihkan untuk aku?? :(
--->maafkan saya, awak! saya takkan buat keputusan macam ni, tanpa sebab.. saya tahu saya bukan perempuan yang baik untuk awak.. harap awak dapat teruskan hidup awak, tanpa saya.. terima kasih sebab mencintai saya.. saya nak awak tahu, yang saya tak pernah menyesal berkawan dengan awak.. terima kasih sebab izinkan saya mengenali awak, walaupun tak lame.. terima kasih jugak sebab izinkan saya untuk mengubah diri awak.. saya hargai setiap ape yang awak buat untuk saya.. terima kasih untuk segalanya~ :(

kenape hidup aku kene berakhir dengan perpisahan?? semenjak dah habis sekolah ni, aku terpaksa berpisah dengan ramai orang! aku tak tahu ape yang korang rase, tapi korang adalah orang yang aku akan rindu tiap mase! lepas ni, kite mesti susah nak jumpe kan?? nanti sibuk nak kerja lah, sambung study lagi or kahwin?? Ha! yang dah nak kahwin tuh, jangan tak jemput aku eh?? harap korang tak penah lupe kawan korang yang name ZAWIN NAJJAH a.k.a AEJA WINA nie.. Insyaallah, kalau ade mase dan jodoh, kite jumpe okay?? yup, korang akan jauh dari mata dan pandangan aku, tetap akan selalu dekat dalam hati aku.. :)

--->untuk geng 10 budak hitam,termasuk aku (wahh! suke2 aku je bagi name! :P)
     -fatyn aliya, sekipah, scha fieqa, farah, pika wazir, atin aziera, sabon, shawal, lily! 
--->untuk geng budak aspuri
     -cak, leeya, yeng, shikin, ct, zera, daya, mai, miza, wanie!
--->untuk budak2 kelas 5Arif
     -anep, padeem, ajie, alep, syed, shah, ayam, faqeh, azrul, teha, ecah, zaty, syira, 
      farahin, n chinese students~ :P
--->untuk kawankawan di SMK DATO' SRI AMAR DIRAJA
     -syahhed, ain izzaty, betik, eyra, oshin, dan ramai lagi.. huhu!
--->untuk kawankawan yang dah pindah dari SMK DATO' SRI AMAR DIRAJA
     -ekin amran, aiin kudari, farah jasmin, nadiah othman, azhari halim, haq dan lain lain!
--->untuk AWAK
     -SADIQ SAFWAN bin NASIR.. :(

#aku takkan lupekan korang semue!! :)

p/s: maaf, entry agak panjang! :P
p/ss: air mate aku bergenang DOW! :(
p/sss: sayang korang sangat sangat! <3
p/sss: yang penting, aku dah MERDEKA! hehe! 

Sekian, Terima Kasih~

Wednesday, November 9, 2011

yang DITUNGGU, telah pun TIBA!

ehem ehem! dah lame tak update kan?? orang busy,, memang camni.. hehe! if i can, tetiap hari aku nak update blog! apakan daya, masa sangat cemburu dekat aku! :D okay, back to the title~ ape yang DITUNGGU? ape yang dah TIBA? mesti korang dah paham kan? :P

it's my big exam~ -----> SPM lah! 

seriously, aku sangat panik sekarang ni.. andai dapat ku undur masa, aku nak study dari awal! hmm.. sekarang pun, sempat lagi kan?? lagi 5 hari nokk! oh, takutnye! nak tahu tak, aku amek subjek ape?? hehe!

SPM 2011

Bahasa Melayu
English
Mathemathic
Science
Pendidikan Islam
Sejarah
Prinsip Perakaunan
Additional Mathematic

ha, nampak permainan die kat situ? aku amek 8subjek je! korang?? HAHA! kesian~ takpe takpe, kite samesame doakan kejayaan masing masing okay? so, di kesempatan ini, aku mohon kalau aku pernah buat salah dekat korang yang kenal aku ni,, aku mintak maaf sangat sangat.. halalkan segale yang pernah aku makan atau minum daripada korang ye? doakan aku dapat menjawab exam dengan tenang, supaye dapat result yang baik ye? terima kasih! aku pun doakan korang berjaye.. :)

okay lah, aku pun taknak korang boring bace entry aku ni.. so, better aku stop kan? jumpe lagi lepas SPM ye?? bye! :)

p/s: esok aku dah masuk asrama! so, selamat tinggal semua! :(
p/ss: aku tak siap packing barang lagi ni! =.='
p/sss: doakan aku ye? :)

TERIMA KASIH KERANA MEMBACE! :D

Sunday, October 30, 2011

YAY! XD

hey hey! lame gile tak meng-update kan?? HAHA! aku semakin busy lah.. SPM, dah makin dekat! lagi 15 hari je, tahu tak! ohh, aku memang takut sekarang ni! banyak lagi tak study! camne ni? ARGHH! =.='

hoho! back to the title, nak tahu kenape aku 'YAY!' tetibe?? hahaha! just nak cakap, hubungan aku bersame die, da genap SEBULAN tau! *ek eleyh, baru sebulan nak kecoh!* ahh! takpe la,, at least aku menghargai hubungan kitorang! XD hmm, lau nak ikotkan, sepanjang sebulan dengan die ni, banyak kali jugak kitorang gaduh.. hadoi! pening kepale bile asyik gaduh je.. tapi, nak buat camne kan.. LUMRAH ler! hehe! 

to: awak, encik SS! 
dah sebulan ni.. nak kekal sampai bile ek? HAHA! please, jangan buat saye sedih.. saye dah penat tau, asyik sedih je.. boleh eh? awak kate nak bahagiekan saye kan? so, please.. saye sayang awak tau! terima kasih sebab sudi terima saye dalam hidup awak.. :D

OHH! GEDIK NYE ENTRY NIH! 
*maap ler! XD

p/s: entry ni, sepatutnye ditaip semalam! tapi, semalam busy! HAHA! :D
p/ss: saye sayang awak, encik SS! <3

Monday, October 10, 2011

CINTA KAMI! ^^

hey hey! hari ni, aku nak share lirik lagu lah! boleh kan? kalau nak dengar lagu nye, boleh dengar dekat SINI!

Artis/penyanyi: Najwa Latif
Tajuk Lirik Lagu: Cinta Muka Buku
Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesanan suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. benarkah rasa itu..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku
Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, 
CINTA di MUKA BUKU...
p/s: suke lagu ni sangat sangat! lagu cinte aku dan die tahu! <3
p/ss: sayang awak lah! :)

*maaf! entry sedikit gedik! :P*

Sunday, October 2, 2011

aku cuba utk mengekalkan kebahagiaan ini~


hello sayang sayang sekalian! 
minggu lepas, aku ter-SANGAT happy!
nak tahu kenape?
ade orang at sekolah perasan dengan kewujudan aku taw!
*at last, tahun last aku sekolah ni, ade jugak yang nampak aku! :D
die siap cakap, yang die suke kat aku!
die cakap, die nak couple dengan aku!
oh,, tidak! macam mane nih?
terkedu syiak aku taim tuh!
aku da lame kenal die..
tapi, mule rapat dari facebook~
mase die cakap die suke at aku, aku susah nak percaye~
even, sekarang ni pun, aku cube untuk percaye at die..
29/9/11 (Khamis)-11.11pm, aku terime die dalam hidup aku~
aku pun macam tak percaye yang aku dah couple dengan die..
minggu lepas, aku asyik senyum je tahu tak!
sekarang ni, aku cube untuk mengekalkan kebahagiaan yang aku dah dapat ni~
<3

--->awak, tolong bahagiekan saye boleh?
saye serik sebenarnye, ditinggalkan oleh lelaki~
so, jangan tinggalkan saye eh?
terime saye seadenye, bolehkan?
please please please!
terime kasih awak~ <3

p/s: aku tak tahu kenape aku taip entri ni, menggunekan style sedemikian~ =.='
p/ss: korang doakan aku bahagie dengan die, eh? terima kasih daun keladi! :D
p/sss: untuk awak, saye sedang mencube untuk menyayangi awak dengan sepenuh hati saye! sekali lagi saye mintak, tolong bahagiekan saye, ye? <3
p/ssss: cinte aku dan die, CINTE MUKA BUKU! hehe! :P

*maaf, entry agak skema! :D*

Wednesday, September 21, 2011

Wordless Wednesday! ^^

hey hey! nak bagitahu, yang ni adalah first taim aku buat WORDLESS WEDNESDAY! tak tahu WORDLESS WEDNESDAY tuh, menatang hape? okay, pegi google sane ye? KLIK INI! :P so, disebabkan aku dah penat+malaz sangat nak menaip, korang tengok je gambar gambar di bawah ye? :D



KAMI BESTIE <3

HAHA! kalau korang nak tahu, hari ni, birthday bestie kesayangan aku tau! nak tahu die yang mane satu? yang paling atas tu.. hehe! happy birthday NURSYAFIQAH BAHARUDIN! thanks sebab sudi berkawan dengan aku~ sayang kau! muuaahh! :)

p/s: penat bersuke rie di sekolah tadi! 
p/ss: kalau nak tengok lebih banyak gambar, pegi tengok dekat fb aku eh? klik klik! ^^
p/ss: eh? WORDLESS WEDNESDAY aku, macam dah tak jadik je? HAHA! okebai~ :D

Tuesday, September 20, 2011

Trial SPM sudah tamat! ^^

hello semua! well, macam yang korang bace pade title di atas, hari ni aku da habis trial SPM! HAHA! yeah, SPM memang belum tamat lagi.. tapi, aku tibe-tibe excited nak hantar paper last at cikgu tadi! *paper PA susah syiak!* bayangkan, aku off dari exam sampai 5 hari~ tapi, baru semalam aku start study! walaweh! gile kentang kau kan? dah pandai sangat lah tuh? macam SHIT! last last, aku yang terlingkup mase exam tadi! bile tak dapat jawab tuh, termenung je lah yang aku mampu buat! ARGHH! 

actually, aku sedih sebab tak dapat jawab paper PA dengan baik tadi~ fyi, subjek PA adelah subjek favourite aku! nak tahu kenape? sebab, paper PA ni, ade kire-kire, so aku dapat lah show off ketereran aku, mengira akaun-akaun dalam subjek ni.. *aku tak pandai nak mengire dalam subjek math and add math!* HAHA! *tapi, takde la semue aku terer nak kire!* yang penting, aku memang menyesal sebab tak study dengan gigih untuk trial ni.. hadoi~ semue subjek aku main bantai je jawapan nye.. ape la nak jadik ngan kau ni~ 

so, sekarang ni, aku just mampu tunggu je lah result trial aku~ hope, tak lah teruk sangat.. oke lah, sampai sini dulu~ bye! :)

p/s: subjek PA banyak yang tak belajar lagi lah! HADO.. :(
p/ss: kepade calon SPM yang tak habes trial lagi, teruskan dengan study anda ye! HUHU! :P

Sunday, September 18, 2011

Just Around The Corner! :(

hello semue.. sebenarnye, aku sedang dibelenggu kebimbangan yang melampau tau! takut sangat sangat! takut ape? SPM da dekat lah weyh! aku ta study satu hape pun! oh, terok sungguh! even, sekarang ni, aku still mencurik waktu untuk meng-update blog, facebook, twitter dan seangkatan dengannye~ aishh! bile kau nak study gile! adoi! 

p/s: nak study dulu lah! bye! =='

Wednesday, September 14, 2011

aku pun nak jugakk! :(

hye semue! lame tak meng-update blog sendiri kan? siap da bersarang lelabah dah dalam ni.. HAHA! kebelakangan ni, aku sedikit sibuk lah~ sibuk dengan hal sekolah, study, exam, SPM dan banyak lagi lah! *nampak tak, gaye seorang pelajar cemerlang di situ? :D kadang-kadang,, jari jemari aku ni,, da terlampau gatal untuk menari nari gaya waltz dekat atas keyboard netbuk! apekan daye, masa sangat cemburukan aku+tak mebenarkan aku untuk melakukan sedemikian~ :P


oke cukup! tak payah nak merepek panjang berjele sangat! *nanti reader boring nak bace~ HUHU based on the title given (ayat english essay!), mesti korang nak tahu kan, ape bende lah yang aku nak sangat ni~ nampak tak perkataan 'jugakk' kat situ? ayat itu bermaksud, orang lain pun ade, tapi aku je yang takde.. takde ape?? takde TEMAN ISTIMEWA!! (dalam erti kate lain, TEMAN LELAKI, BOYFRIEND, PAKWE, dan seangkatan dengannye~) *nampak tak, kesedihan yang melande diriku ini? :(


kenape aku nak ade TEMAN ISTIMEWA jugakk, macam orang lain?? na tahu ke?? oke lah,aku bagitahu~ HAHA! sebabnye,, mengikut seperti yang dinyatakan di bawah:


*aku jealous lah, orang lain semue ade CINTE HATI!*
*supaya aku rase diri ini disayangi!*
*agar aku tidak lagi kesunyian sendirian!*
*supaye aku boleh berkongsi suka duka hidup aku!*

--->dan sebab sebab lain yang dirasekan munasabah~ :P

PEHH! penat lah menjalani hidup sorang-sorang ni.. *yeah, masuk kubur pun sorang-sorang jugakk nanti~ yup, aku tahu itu.. :D tapi,, memang sedih lah kan, bile orang lain semue sedang bergembire bersama pasangan masing masing, tapi kau? kau sorang je yang tak laku! ('kau' disini merujuk kepada AKU!) hadoi~ itulah realiti kehidupan seorang manusia bernama AEJA WINA~ :((

yang penting,, aku bukanlah terdesak sangat nak ber-PAKWE.. just meluahkan dan melampiaskan rasa tidak puas hati aku okay? HAHA! so, kepade yang sedang ber-couple, aku doakan korang bahagia bersama pasangan masing-masing DAN doakan aku dapat insan yang terbaik dan teristimewa eh?? terima kasih~ <3

--->kepade sesiape yang nak jadik TEMAN ISTIMEWA aku,, sila register nama anda dan isi borang pengenalan diri okay? eh,, borang?? sabo sabo, aku pegi potostet banyak banyak kejap! HAHA! :D

p/s: entri ini sedikit gedik+menjengkelkan! so, harap anda semue tidak bencikan aku eh? terima kasih, again! <3
p/ss: agak-agak bile lah aku dapat TEMAN ISTIMEWA aku ek?? HAHA! 
p/sss: oke lah! merepek tak habes habes aku ni! BYEBYE! :D :P XD 

Monday, August 22, 2011

new HEADER! ^^


korang perasan tak yang dekat atas tuh?? tak perasan? oke aku bagi korang perasan eh? kejap kejap.. tengok ni: 

header baru lah! ^^
dah perasan dah? hehe! cantek tak?? ala,, aku baru belajar la.. oke la tu.. kan?? :D

p/s: tengs to adik Fatyn Aliya, Fatin Amirah sebab guide akak! huhu!! :p
p/ss: nampak 'assalamualaikum' at atas tu pulak?? cantik kan?? Credit By Cik Nurfarah

aku minta MAAF!

-Assalamualaikum!!-

entry kali ini berunsur luahan perasaan~ maaf kalau ade yang terase..

hey budak! agak sukar untuk aku menyatakan ape yang aku rase.. tak sangke kan,, lame jugak kite telah memasamkan muke masing-masing.. adoi! berasid dah muke aku~ *oke, aku merepek..* dan yang paling aku tidak sangke, engkau langsung tidak menunjukkan perasaan bersalah engkau terhadap aku + tak mencube untuk berjumpe dengan aku.. tapi takpelah.. aku kan akak! lagipun,, aku dah nak exam tak lame lagi.. keinsafan untuk aku meminta maaf dan memaafkan tuh, tetibe datang dan menusuk terus ke kalbu aku.. so, better aku mintak maaf dulu dekat budak kecik macam kau.. kan?


hey budak! maafkan aku,, kalau kau rase sepanjang kite gaduh nie, aku banyak buat onar terhadap engkau.. tak sangke kan, kau sanggup memotong line aku dulu.. hope kau faham kenyataan ini.. tapi,, takpelah.. aku tak kesah sebab tu kan hak masing-masing.. hak kau dan die.. hurm,, tak sangke kan, tibe-tibe je kite gaduh~ dah tu, aku paling tak sangke kau sanggup meng-REMOVE aku dari friendlist kau at facebook.. ketahui lah wahai budak, setelah aku dapati engkau meng-REMOVE aku dari friendlist kau, setelah itu lah aku mem-BLOCK kau! sanggup nye kau kan?? padahal kau yang ADD aku dulu.. tapi,, takpelah.. heran pulak aku kan?? *maaf, facebook bukan point yang ingin aku tonjolkan disini*


hey budak! aku tak kesah pun kalau kau nak jadik hape ngan die,, tapi sikap kau tuh buat aku rase semakin tidak berkenan dengan kau! aku kecik hati dengan kau mase tuh.. maaf,, inilah kenyataan nye.. aku cuba untuk memahami situasi kau.. tapi, aku tak boleh.. takpelah,, sekarang aku cuba memahami kau, oke? lagipun,, aku kan nak minta maaf dengan kau? cukuplah, aku dah terlalu lame kecik hati+gaduh dengan budak kecik macam kau.. so,, aku mintak maaf sangat sangat dari hujung rambut sampai hujung kaki atas segala kesalahan aku dekat kau.. aku tak nak mase exam nanti,, aku tak boleh nak jawab sebab aku still ade dose lagi dengan orang.. so,, aku harap kau dapat maafkan aku.. 


hey budak! aku ni,, hanyalah insan biasa, manusie yang lemah, yang selalu buat kesalahan dan kesilapan.. lagipun,, takde orang yang sempurna, kalau kau nak tahu.. so,, atas kesalahan dan kesilapan aku,, sekali lagi aku nyatakan aku minta maaf sangat-sangat.. hope kau terime maaf aku.. aku doakan kau sukses dalam exam t.. doakan aku jugak ye? terime kasih..


p/s: maafkan aku!
p/ss: entri aku agak skema! maaf! tapi ini blog aku~ 
p/sss: maaf sekali lagi.. 


yang benar,
Aeja wina 

aku GATAL! :(

-Assalamualaikum!!-

yeah! aku memang gatal! gatal nak menggunting-gunting rambut and then rambut aku sekarang nie, menjadi sangat tidak cantik!! sedih betul lah! tapi,, yang penting ini lah first taim aku me-REBOND rambut aku yang kerinting ni! HAHA! the first try yang GAGAL! adoii! macam ape dah.. takpe takpe, bile rambut aku da panjang nanti,, aku nak ajak bestie aku, FATYN ALIYA, dan lain lain untuk menemani aku , me-REBOND rambut buat kali ke-2.. supaye tidak terjadi kejadian seperti sekarang! HAHA! 

p/s: sekarang ni, aku gatal gatal nak membotakkan kepale sendiri!! adoii! da jadik tebiat lah!

Monday, August 1, 2011

new BABY lah! :D

Assalamulaikum!! :D

hey hey! da masuk bulan RAMADHAN lah! ta sangke, kejap je kan? haha! yang penting,, hari ni aku puase taw! sahur tadi,, makan simple simple je~ huhu! eh, lupe pulak! selamat menyambut RAMADHAN, korang! :D

so, berbalik kepade title di atas, aku da dapat new BABY taw! sangat hepy bile dapat menyambut RAMADHAN dan AIDILFITRI bersame BABY baru! HUHU!

mesti korang pelik kan? bile mase pulak aku ni kahwen? bile aku mengandung? *yeah, perot aku memang buncet, tapi BUKAN mengandung oke!* HAHA! actually,, aku baru je beli handfone baru semalam! nak tahu handfone ape? sile rujuk gambar di bawah: 

sony ericsson VIVAZ!! <3

cantek tak?? haruslah cantek! huhu! 'terime kasih saye ucapkan kepade encik mohd nazrin dan puan zarina, iaitu parent saye, kerane telah baik hati untuk membelikan saye handfone ini!' HEHE! insyaallah,, aku will usaha untuk dapatkan at least 7A dalam SPM! :D

p/s: banyak lagi barang barang yang aku da beli untuk hari raye nanti.. HAHA! macam tak sedo diri na exam beso je! :P bile bile nanti,, aku cerite lagi lah! XD bye!
p/ss: name adik aku, mohamad rayyan RAMADHAN! :D *ta masal! huhu!*

Sunday, July 17, 2011

suda pandai! XD

Assalamualaikum!!

hey hey! na tahu,, aku suda pandai ape? aku suda pandai meng-PRINT SCREEN lah! HUHU! ni pun,, berkat tutorial dari cik ejat laranista! tengs dear! XD

HAHA! XD

mucho gracias cik ejat! <3

Saturday, July 16, 2011

maaf lah!

Assalamualaikum..

maaf lah, dah lame ta meng-update blog! *busy dengan sekolah lah!*
maaf lah, cik blog! *sampai berhabuk dah! :D
maaf lah, kepade followers aku,, sebab blog aku ni, ta berape menarik macam blog orang lain~ 
maaf lah, diatas penggunaan panggilan 'aku' terhadap followers yang berusie~ :D

HAHA! oke oke! banyak sangat aku mintak maaf..aku bukan nye tak nak update blog aku ni,, cume memang takde mase lah.. idea? terlampau BANYAK! hurm, memang takde mase je.. XD

so, aku nak bercerite lah,, ape yang da berlaku sepanjang bulan 7 nie.. boleh kan? *boleh aje,, nie kan blog aku? HUHU!*

oke, sekolah aku, ade buat hari terbuke untuk exam mid-year ari tu~ know what? aku dapat no 7 lah! berjaye mengalahkan beberape rakan yang memang bersaing dengan aku tahu! HAHA! tapi, aku dapat 3A je kot~ ta berape na berjaye lah kan? :( takpe takpe, trial ade lagi! *wuuahhh! da tak lame da! ADOY!* 

sekolah aku jugak, ade buat 1 majlis~ MAJLIS MAKAN MALAM SEMPENA 50 TAHUN SEDAR bersame TIMBALAN PM taw! sekolah lain ade buat? takde kan? so,, shut ur mouth! HAHA! mase malam tu,, aku dan rakan rakan jadik PERAMU SAJI tau! ta tahu peramu saji tu ape?? waiter & waitress lah! HUHU! tapi, pakai baju uniform masing masing! *memang sekse+semart lah!* malam tu jugak, berlaku sedikit kekecohan dan ke-KELAM KABUT-an! *adoy!* tapi, disebalik semue tu, aku dan rakan rakan enjoy sebenarnye! snap gambar ta sudah sudah! :D *da habis sekolah nanti,, rindu nak snap snap gambar dengan korang!*

aku rase, sampai sini lah yang dapat aku cerite dengan korang! nanti, kalau aku ade mase, aku update lagi oke? bye bye! XD

p/s: nanti aku masukkan gambar gambar kitorang! HUHU! <3

Sunday, June 12, 2011

holiday is OVER!!

~Assalamualaikum~

so,, aku just na cerite 'bout holiday aku~ di saat kawan kawan aku menikmati holiday diorang dengan sepuas puasnye,, aku hanye mampu bertape di rumah tahu tak!! sangat sedih la wa cakap lu! da 2 kali holiday,, aku ta gerak kemane mane pun!! ARGHH!! =_='

actually,, untuk holiday aku yang ta bape na holiday ni,, aku da plan banyak aktiviti taw! maksodnye,, tade lah holiday aku ni,, di bazirkan dengan begitu sahaja~ tapi,, na buat cane kan? kite ni manusie je.. *like i said,, kite hanye mampu merancang~* lagipun,, aku still ade mak bapak.. ikot je la plan diorang~ :(

well,, holiday aku memang ta best lah!! tetiap hari,, buat bende yang same~ *da macam rutin da!* na tahu ape yang aku buat?? read this!

bangun pagi,, *paling lewat pukul 11.30 am :D* -------------> terus basuh kain!!
then,, kemas kemas rumah! *serupe ta payah kemas,, asyik sepah je!*
after that,, tolong tolong masak! basoh basoh pinggan!
tengok Astro! *kadang kadang,, boring doh!*
siapkan homework! *ta siap jugak!*
kalau da boring tahap gaban,, tido pada waktu siang!
& tengok muke adik adik aku,, then diorang tengok aku balik! 

so,, senang cerite,, holiday aku ta seindah mane pun~ ta se-best holiday korang! *aku jealous nih!* padahal,, aku da plan,, holiday kali ny na balik kampung,, na setelkan lesen moto!~ aishhhh,, macam macam lah! last last,, aku hanye dapat jumpe opah n sedare sedare aku at muo ny je~ sedih sedih!! T_T

p/s : untuk korang yang puas berjalan jalan mase holiday,, bersyukur oke? kalau tak bersyukur jugak,, makan kaki ni karang! *aku da cukup sedih ni ta dapat enjoy holiday aku! GRR!!*

penat dohhh!!

~Assalamualaikum~

Hi! actually,, idea na wat entry ni datang mase aku tengah basoh basoh pinggan kejap tadi.. what?? pelik? HAHA! memang aku baru lepas basoh pinggan pun~ *gile an?? basoh pinggan pagi pagi bute..* na buat cane,, aku ni anak pompuan.. yang sulung lak uh! so,, nak tak nak,, kene la buat jugak..

mengapekah aku ta basoh awal awal?? HAHA! actually,, aku da plan, na basoh besok je~ siap set alarm taw! *konon konon na bangon awal,, pegi basoh pinggan uh~* lagi pun,, tadi aku syok tengok konsert kenangan AFnil! HAHA! best ouh! ^^ so,, tengah sedap sedap meletakkan kepale di bantal (otw na tido),, tetibe je aku dengo mak aku memanggil aku dengan suare yang lantang! 'ahh, sudah! habes lah aku!' da macam lipas kudung aku keluar dari bilik,, mendapatkan mak aku! sekali,, mak aku suroh setelkan pinggan pinggan yang ade at dapo daa.. 

tanpe melengahkan mase serte memekakkan telinge *dapat leteran FREE ouh!*, aku pun cepat cepat masok dapo,, setelkan pape yang patut.. korang bayangkan,, sink at dapo aku tu,, ade 2 bahagian.. then,, due due bahagian tu jugak penoh dengan segale macam pinggan,, cawan,, periok belange dan seangkatan dengan nye.. agak lame jugakk la,, aku membuat kerje membasoh basoh ni.. *sampai kecut jari jemari aku bhai!!*

agaknye lah,, disebabkan mak aku terlalu fed up dengan aku yang membasoh pinggan sampai bunyik 'pruuunnngg prrraannnng prunnnggg ppprrranng' at dapo uh,, mak aku pun berkate,, 'ibu suroh setelkan periuk yang ade lauk asam pedas yang da bau 'HARUM' tu je' DUSH DUSH! penat ouh! tapi tape lah... kalau aku setelkan periuk tu je,, ase cam ta complete taw! sebab pinggan pinggan yang lain,, ta berbasoh lagi.. so,, sekarang semue da setel.. aku pun ta payah lah na bangon awal awal sangat! *alarm yang da disetkan tu,, da boleh OFF!* HAHA! oke lah,, da pagi sangat ni,, tata! ^^

p/s : mase tengah basoh basoh pinggan tadi,, banyak pulak idea yang datang untuk update blog! HAHA! :D

belog WALKING! ^^

lebih kurang macam ni lah! = = '

sudah sudah! dekat berjam aku BER-walking walking at belog orang lain.. follow sane,, follow sini,, komen sane, like sini~ last last.. PERGHHH!! mata mule berpinar pinar! kepale suda berpusing pusing! da macam naik roller coaster da! so,, rasenye stop dulu lah!! ngadap netbook lame lame un,, tade gune~ aje mintak leteran FREE dari mak aku! HAHA! oke, tata! :D

Wednesday, June 8, 2011

hai AHMAD! :D

hey hey! ta payah na cakap banyak sangat lah! saje na post lagu ny! best aw! lagu ny,, aku tujukan khas untuk orang yang ade 'AHMAD' at depan name die! HAHA! ta masal! :)



Ahmad - Arrora Salwa

Pertama kali si aku malu-malu,
Saat ku dekat ku ragu2
Mungkinkah dia suka padaku
Ah Ah Ahmad…

Ternyata tanpa ku duga-duga,
Aku terima salam darinya
Bergetar saatku membalasnya,
Ah Ah Ahmad…

Dialah idola,
Dialah superstar,
Mampu menggetarkan ranah jiwa

Dia yg ku nanti,
Selalu terpuji,
Ingin ku dekat, selalu ku dekat..

Ahmad…
Kau selalu dihatiku
Ahmad…
Luluhkan keangkuhanku,
Ahmad…
Ingin aku cepat-cepat,
Bercinta dengan lelaki paling hebat..

Ahmad…
Peribadinya sederhana,
Ahmad…
Tiada banyak bicara,
Ahmad…
Ku tak mahu lama-lama,
Mendekat kepadaku dengan segera..



Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad...



Best an?? HAHA! cam bongek! ^^

Tuesday, June 7, 2011

Things I want to do after facing my SPM! :D

takot ouh! = ='

hello! based on the title,, ta salah kan kalau dah berangan dari sekarang? HAHA! bukan ape,, SPM tu, da ta lame je lagi.. rase takot tu,, memang ade.. bohong la,, kalau cakap ta takot~ :) kalau nak tahu,, aku da tengok jadual SPM aw! tapi,, ta tahu la,, if ade perubahan ke,, hape ke.. standard ler,, yang buat jadual SPM tu pun,, hanye seorang manusia biase.. kite hanye mampu merancang,, tapi Tuhan yang menentukan~ *ceewwahh,, ayat ta menahan! HAHA!* so,, ta payah nak cakap banyak sangat lah! bace je,, oke? ^^


Things I want to do after facing my SPM: 

* pegi bercuti lha!! ^^
* hangout wit my friend! ^^ (bile?? nanti nanti la plan! kalau boleh,, jauh jauh siket :D)
* pegi kedai buku ---------> beli novel bebanyak!! HAHA!
* balik kampung! (kalau boleh~)
* bagi buku buku SPM dekat penyu!! HUHU!
* ubah & design bilik tidur!! (na buat sekarang,, busy dengan sekolah! HUHU!)
* amek lesen kerete! (tu pun kalau lesen moto da setel! HAHA!)
* pegi dating! (kalau ade bf!)
* carik keje! 


HAHA! tu je kot,, bende bende yang aku na wat lepas SPM nanti.. CEH! berangan je ko! study betol betol, zawin! kalau result macam HINA nanti,, ta gune jugak angan angan ko ni.. :D

Thursday, June 2, 2011

dimanakah dikau??

bukan aku punye lha! :)
hey bloggers! actually,, aku memang na UPDATE blog aku ni.. tapi~ card reader yang telah daku simpan,, telah berjaye dihilangkan oleh adikku@penyu! grr! sangat geram ouh! suroh carik balik,, macam tahi perangai nye! GRR! nanti lha,, bile da jmpe balik card reader aku tu,, aku update kembali blog ni.. adoyy!!

Tuesday, May 24, 2011

the LAST paper!!




yup! tinggal paper PA je tok exam mid year kali nie.. hmm,, sangat tidak bersedia! tu yang dapat aku konklusikan sepanjang menunggu exam PA yang da ta lame sangat ni.. korang bayangkan,, ape yang aku da study mase tahun lepas+beberape bulan yang lepas,, secara JUJURnye,, ta semua yang aku dapat ingat! OMG! mengapekah zawinn?? aku pun ta tahu lha..


so,, untuk MENG-recall ape yang aku da study selame ny,, there's a few note 'bout PA's subject:


-Luca Pacioli-
well,, untuk budak budak accounting,, diorang tahu lha,, sape pakcik yang ade at sebelah ni~ bagi yang ta kenal,, inilah bapak accounting kitorang,, LUCA PACIOLI! haha! yup,, die emang ta handsome,, tapi terime je lha~ :D kalau na tahu,, die ni lha yang p'kenalkn SISTEM CATATAN BERGU.. hmm,, sebab die lha,, aku selalu dedor taim exam PA da dekat! HUH! 


Badan Perakaunan at Malaysia~ ^^



nie,, badan kawal selia~ bertindak sebagai pendaftar akauntan.. ahli ahli MIA digelar: Akauntan Awam (PA) dan Akauntan Berlesen (LA)..

kitaran perakaunan

HAHA! actually,, banyak lagi note 'bout PA ni.. kalau na type semua,, mamposh lha aku cani! sampai besok ta siap! ^^ btw, note note yang telah tertera di atas ni,, baru sebahagian dari bab 1! so, banyak lagi yang aku kene study~ luckily, paper PA nie,, hari Khamis.. still got taim,, zawin!! chaiyok chaiyok! :D 

p/s: aku wat entry nie,, dikire study lha kan?? HAHA! hope i can get 'A' in this subject! Aminn~ ^^

Monday, May 2, 2011

serangan KELKATU!!

sekarang da pukul 2.23 am~ act, aku baru lepas tengok cerita HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA! gile an? luckily, esok ta sekolah! *cuti Hari Pekerja lha! ^^v* so,, na dijadikkan cerita, sedang aku syok-syok melayan cerita buatan KRU Production ny,, aku telah diganggu oleh sang KELKATU dan kuncu-kuncunye!! weyh,, sangat tidak puas hati lha bhai! bayangkan,, 'diganggu'?? pergh,, memang saje na bakor darah aku namenye tu! tangan aku,, da penat mengibas-ngibas KELKATU-KELKATU ini dari terus menyerang diriku!! grr!! ce tengok at bawah ny jap~:
nampak cam lawa an?? HUH!

hah! yang at atas uh,, bkn dari uma aku.. saje je aku copy, ne twu ade yang ta kenal dengan  makhluk tuhan ny an?? HAHA! uma aku punye serangan lagi terok!! aku tengok at luar rumah,, hah, amek kaw! bak kate adik aku,, 'pergh! da macam dalam sangkar KELKATU da!'.. so,, korang bole bayangkan sendiri lha an,, betape banyak nye sang KELKATU ny,, bwk geng~ hangen je aku!! grr!! *mara ny!* ----->aku belum cite ag,, cane uma aku kene serang nan semut!! ag cirap darah! HUH! :X

Sunday, May 1, 2011

netbook 1Malaysia! ehe!!

hey hey!! sebelum aku TER-lupe lha kan,, aku na story cket! kalau na tahu,, bulan April ni,, bulan yang awesome bagi aku!! :P 


cantik kan,, NETBOOK 1MALAYSIA kitorang?? huhu!!
20 April 2011,, 1 tarikh yang buat aku senyum sepanjang hari!! mengapekah?? sebab hari itu,, adalah hari aku terime NETBOOK 1MALAYSIA!! nampak ta,, aq highlight kan perkare at situ?? HAHA! bukan aku seorang sahaja,, malah kawan-kawan yang berdekatan aku juga turut menerima NETBOOK 1MALAYSIA yang serupa! *cet! ayat karangan BM da keluar! ^^v* geng aku (syafiqah baharudin@sekipah, farah diyana,fatyn alya, fatin aziera & syafieqa ramrose) sume dapat aw!! kadang-kadang macam tidak percaye seyh! yela,, korang bayangkan free-free je dapat~ *yang kene bayor uh,, lain cite lha~ :D* so,, senang cite,, da masuk 10hari,, NETBOOK 1MALAYSIA jadik milik aku! --->syukur padamu Ya Allah,, atas rezeki ini! :P
happy birthday fatin aziera! :p


mase hari dapat NETBOOK 1MALAYSIA tu jugak,, ade acare baling tepung at dalam kelas! kesian kat birthday girl kite,, fatin aziera sebab pergi amek NETBOOK 1MALAYSIA dalam keadaan tudung bercapuk!! HAHA! tape lha yunk,, acare baling tepung tu,, hadiah dari kitorang (fatyn alya, farah diyana, syafieqa ramrose, alif syazwan, syed muhammad.. aku & syafiqah baharudin@sekipah= tukang gelak jew! :D),, then dapat hadiah NETBOOK 1MALAYSIA pulak dari kerajaan Malaysia!! HAHA! 


well,, itu je kot cerita pasal NETBOOK 1MALAYSIA~ lain-lain perkara yang da buat bulan April aku ni happy, da pun aku cerita dalam entry sebelum-sebelum ni.. oh ye,, seperkare lagi.. saje na cakap,, yang aku da gune skin netbook yang lawa untuk NETBOOK 1MALAYSIA aku ni! HEHE! oke,, thats all foe today!! TATA! ^^v


pesanan penaja: adoyai! da masok bulan May lha pulak!! konon-konon na post entry ni, mase hari last dalam bulan April!! APE PUN TAK BOLEH!! =_='

Friday, April 29, 2011

setel suda! ^^v

hey readers! minggu ni,, aku cukup happy aw! even, ade lha certain2 hal yang wat aku menangis~ tapi,, tu sume tolak tepi okay! aku na storie ni! HEHE!


kite cam ni an?? ^^v
pada hari rabu yang lepas,, *ceh! skema lha pulak an??* aku online macam bese (at fesbuk).. tetibe aku dapat 1 mesej! na tahu dari sape?? dari 'dy' lha! kalau korang bace post aku awie senin mase uh,, korang tahu lha sape 'dy' yang aku maksudkan~ HEHE! so,, na dijadikan cite,, disebabkan mesej yang 'dy' bagi 2 lha,, problem ktorang ni setel! :) na bace ape yg 'dy' mesej uh?? ne ley!! RAHSIA! :P 


well,, even problem aku nan 'dy' ni da setel,, tapi sampai sekarang ktorang lom tego sape aw! tape lha, ktorang un da lme ta tego,, so slow-slow dulu ler! HAHA! 


pesanan buat 'dy' * tu pun kalau 'dy' bace post aku ni* : aku na cakap,, time kaseh banyak-banyak sebab sudi jadik bestie aku lagi!! aku sayang ko! :D