pengikut yang setia! :)

Tuesday, May 24, 2011

the LAST paper!!




yup! tinggal paper PA je tok exam mid year kali nie.. hmm,, sangat tidak bersedia! tu yang dapat aku konklusikan sepanjang menunggu exam PA yang da ta lame sangat ni.. korang bayangkan,, ape yang aku da study mase tahun lepas+beberape bulan yang lepas,, secara JUJURnye,, ta semua yang aku dapat ingat! OMG! mengapekah zawinn?? aku pun ta tahu lha..


so,, untuk MENG-recall ape yang aku da study selame ny,, there's a few note 'bout PA's subject:


-Luca Pacioli-
well,, untuk budak budak accounting,, diorang tahu lha,, sape pakcik yang ade at sebelah ni~ bagi yang ta kenal,, inilah bapak accounting kitorang,, LUCA PACIOLI! haha! yup,, die emang ta handsome,, tapi terime je lha~ :D kalau na tahu,, die ni lha yang p'kenalkn SISTEM CATATAN BERGU.. hmm,, sebab die lha,, aku selalu dedor taim exam PA da dekat! HUH! 


Badan Perakaunan at Malaysia~ ^^



nie,, badan kawal selia~ bertindak sebagai pendaftar akauntan.. ahli ahli MIA digelar: Akauntan Awam (PA) dan Akauntan Berlesen (LA)..

kitaran perakaunan

HAHA! actually,, banyak lagi note 'bout PA ni.. kalau na type semua,, mamposh lha aku cani! sampai besok ta siap! ^^ btw, note note yang telah tertera di atas ni,, baru sebahagian dari bab 1! so, banyak lagi yang aku kene study~ luckily, paper PA nie,, hari Khamis.. still got taim,, zawin!! chaiyok chaiyok! :D 

p/s: aku wat entry nie,, dikire study lha kan?? HAHA! hope i can get 'A' in this subject! Aminn~ ^^

Monday, May 2, 2011

serangan KELKATU!!

sekarang da pukul 2.23 am~ act, aku baru lepas tengok cerita HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA! gile an? luckily, esok ta sekolah! *cuti Hari Pekerja lha! ^^v* so,, na dijadikkan cerita, sedang aku syok-syok melayan cerita buatan KRU Production ny,, aku telah diganggu oleh sang KELKATU dan kuncu-kuncunye!! weyh,, sangat tidak puas hati lha bhai! bayangkan,, 'diganggu'?? pergh,, memang saje na bakor darah aku namenye tu! tangan aku,, da penat mengibas-ngibas KELKATU-KELKATU ini dari terus menyerang diriku!! grr!! ce tengok at bawah ny jap~:
nampak cam lawa an?? HUH!

hah! yang at atas uh,, bkn dari uma aku.. saje je aku copy, ne twu ade yang ta kenal dengan  makhluk tuhan ny an?? HAHA! uma aku punye serangan lagi terok!! aku tengok at luar rumah,, hah, amek kaw! bak kate adik aku,, 'pergh! da macam dalam sangkar KELKATU da!'.. so,, korang bole bayangkan sendiri lha an,, betape banyak nye sang KELKATU ny,, bwk geng~ hangen je aku!! grr!! *mara ny!* ----->aku belum cite ag,, cane uma aku kene serang nan semut!! ag cirap darah! HUH! :X

Sunday, May 1, 2011

netbook 1Malaysia! ehe!!

hey hey!! sebelum aku TER-lupe lha kan,, aku na story cket! kalau na tahu,, bulan April ni,, bulan yang awesome bagi aku!! :P 


cantik kan,, NETBOOK 1MALAYSIA kitorang?? huhu!!
20 April 2011,, 1 tarikh yang buat aku senyum sepanjang hari!! mengapekah?? sebab hari itu,, adalah hari aku terime NETBOOK 1MALAYSIA!! nampak ta,, aq highlight kan perkare at situ?? HAHA! bukan aku seorang sahaja,, malah kawan-kawan yang berdekatan aku juga turut menerima NETBOOK 1MALAYSIA yang serupa! *cet! ayat karangan BM da keluar! ^^v* geng aku (syafiqah baharudin@sekipah, farah diyana,fatyn alya, fatin aziera & syafieqa ramrose) sume dapat aw!! kadang-kadang macam tidak percaye seyh! yela,, korang bayangkan free-free je dapat~ *yang kene bayor uh,, lain cite lha~ :D* so,, senang cite,, da masuk 10hari,, NETBOOK 1MALAYSIA jadik milik aku! --->syukur padamu Ya Allah,, atas rezeki ini! :P
happy birthday fatin aziera! :p


mase hari dapat NETBOOK 1MALAYSIA tu jugak,, ade acare baling tepung at dalam kelas! kesian kat birthday girl kite,, fatin aziera sebab pergi amek NETBOOK 1MALAYSIA dalam keadaan tudung bercapuk!! HAHA! tape lha yunk,, acare baling tepung tu,, hadiah dari kitorang (fatyn alya, farah diyana, syafieqa ramrose, alif syazwan, syed muhammad.. aku & syafiqah baharudin@sekipah= tukang gelak jew! :D),, then dapat hadiah NETBOOK 1MALAYSIA pulak dari kerajaan Malaysia!! HAHA! 


well,, itu je kot cerita pasal NETBOOK 1MALAYSIA~ lain-lain perkara yang da buat bulan April aku ni happy, da pun aku cerita dalam entry sebelum-sebelum ni.. oh ye,, seperkare lagi.. saje na cakap,, yang aku da gune skin netbook yang lawa untuk NETBOOK 1MALAYSIA aku ni! HEHE! oke,, thats all foe today!! TATA! ^^v


pesanan penaja: adoyai! da masok bulan May lha pulak!! konon-konon na post entry ni, mase hari last dalam bulan April!! APE PUN TAK BOLEH!! =_='