pengikut yang setia! :)

Sunday, June 12, 2011

holiday is OVER!!

~Assalamualaikum~

so,, aku just na cerite 'bout holiday aku~ di saat kawan kawan aku menikmati holiday diorang dengan sepuas puasnye,, aku hanye mampu bertape di rumah tahu tak!! sangat sedih la wa cakap lu! da 2 kali holiday,, aku ta gerak kemane mane pun!! ARGHH!! =_='

actually,, untuk holiday aku yang ta bape na holiday ni,, aku da plan banyak aktiviti taw! maksodnye,, tade lah holiday aku ni,, di bazirkan dengan begitu sahaja~ tapi,, na buat cane kan? kite ni manusie je.. *like i said,, kite hanye mampu merancang~* lagipun,, aku still ade mak bapak.. ikot je la plan diorang~ :(

well,, holiday aku memang ta best lah!! tetiap hari,, buat bende yang same~ *da macam rutin da!* na tahu ape yang aku buat?? read this!

bangun pagi,, *paling lewat pukul 11.30 am :D* -------------> terus basuh kain!!
then,, kemas kemas rumah! *serupe ta payah kemas,, asyik sepah je!*
after that,, tolong tolong masak! basoh basoh pinggan!
tengok Astro! *kadang kadang,, boring doh!*
siapkan homework! *ta siap jugak!*
kalau da boring tahap gaban,, tido pada waktu siang!
& tengok muke adik adik aku,, then diorang tengok aku balik! 

so,, senang cerite,, holiday aku ta seindah mane pun~ ta se-best holiday korang! *aku jealous nih!* padahal,, aku da plan,, holiday kali ny na balik kampung,, na setelkan lesen moto!~ aishhhh,, macam macam lah! last last,, aku hanye dapat jumpe opah n sedare sedare aku at muo ny je~ sedih sedih!! T_T

p/s : untuk korang yang puas berjalan jalan mase holiday,, bersyukur oke? kalau tak bersyukur jugak,, makan kaki ni karang! *aku da cukup sedih ni ta dapat enjoy holiday aku! GRR!!*

penat dohhh!!

~Assalamualaikum~

Hi! actually,, idea na wat entry ni datang mase aku tengah basoh basoh pinggan kejap tadi.. what?? pelik? HAHA! memang aku baru lepas basoh pinggan pun~ *gile an?? basoh pinggan pagi pagi bute..* na buat cane,, aku ni anak pompuan.. yang sulung lak uh! so,, nak tak nak,, kene la buat jugak..

mengapekah aku ta basoh awal awal?? HAHA! actually,, aku da plan, na basoh besok je~ siap set alarm taw! *konon konon na bangon awal,, pegi basoh pinggan uh~* lagi pun,, tadi aku syok tengok konsert kenangan AFnil! HAHA! best ouh! ^^ so,, tengah sedap sedap meletakkan kepale di bantal (otw na tido),, tetibe je aku dengo mak aku memanggil aku dengan suare yang lantang! 'ahh, sudah! habes lah aku!' da macam lipas kudung aku keluar dari bilik,, mendapatkan mak aku! sekali,, mak aku suroh setelkan pinggan pinggan yang ade at dapo daa.. 

tanpe melengahkan mase serte memekakkan telinge *dapat leteran FREE ouh!*, aku pun cepat cepat masok dapo,, setelkan pape yang patut.. korang bayangkan,, sink at dapo aku tu,, ade 2 bahagian.. then,, due due bahagian tu jugak penoh dengan segale macam pinggan,, cawan,, periok belange dan seangkatan dengan nye.. agak lame jugakk la,, aku membuat kerje membasoh basoh ni.. *sampai kecut jari jemari aku bhai!!*

agaknye lah,, disebabkan mak aku terlalu fed up dengan aku yang membasoh pinggan sampai bunyik 'pruuunnngg prrraannnng prunnnggg ppprrranng' at dapo uh,, mak aku pun berkate,, 'ibu suroh setelkan periuk yang ade lauk asam pedas yang da bau 'HARUM' tu je' DUSH DUSH! penat ouh! tapi tape lah... kalau aku setelkan periuk tu je,, ase cam ta complete taw! sebab pinggan pinggan yang lain,, ta berbasoh lagi.. so,, sekarang semue da setel.. aku pun ta payah lah na bangon awal awal sangat! *alarm yang da disetkan tu,, da boleh OFF!* HAHA! oke lah,, da pagi sangat ni,, tata! ^^

p/s : mase tengah basoh basoh pinggan tadi,, banyak pulak idea yang datang untuk update blog! HAHA! :D

belog WALKING! ^^

lebih kurang macam ni lah! = = '

sudah sudah! dekat berjam aku BER-walking walking at belog orang lain.. follow sane,, follow sini,, komen sane, like sini~ last last.. PERGHHH!! mata mule berpinar pinar! kepale suda berpusing pusing! da macam naik roller coaster da! so,, rasenye stop dulu lah!! ngadap netbook lame lame un,, tade gune~ aje mintak leteran FREE dari mak aku! HAHA! oke, tata! :D

Wednesday, June 8, 2011

hai AHMAD! :D

hey hey! ta payah na cakap banyak sangat lah! saje na post lagu ny! best aw! lagu ny,, aku tujukan khas untuk orang yang ade 'AHMAD' at depan name die! HAHA! ta masal! :)



Ahmad - Arrora Salwa

Pertama kali si aku malu-malu,
Saat ku dekat ku ragu2
Mungkinkah dia suka padaku
Ah Ah Ahmad…

Ternyata tanpa ku duga-duga,
Aku terima salam darinya
Bergetar saatku membalasnya,
Ah Ah Ahmad…

Dialah idola,
Dialah superstar,
Mampu menggetarkan ranah jiwa

Dia yg ku nanti,
Selalu terpuji,
Ingin ku dekat, selalu ku dekat..

Ahmad…
Kau selalu dihatiku
Ahmad…
Luluhkan keangkuhanku,
Ahmad…
Ingin aku cepat-cepat,
Bercinta dengan lelaki paling hebat..

Ahmad…
Peribadinya sederhana,
Ahmad…
Tiada banyak bicara,
Ahmad…
Ku tak mahu lama-lama,
Mendekat kepadaku dengan segera..



Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad...



Best an?? HAHA! cam bongek! ^^

Tuesday, June 7, 2011

Things I want to do after facing my SPM! :D

takot ouh! = ='

hello! based on the title,, ta salah kan kalau dah berangan dari sekarang? HAHA! bukan ape,, SPM tu, da ta lame je lagi.. rase takot tu,, memang ade.. bohong la,, kalau cakap ta takot~ :) kalau nak tahu,, aku da tengok jadual SPM aw! tapi,, ta tahu la,, if ade perubahan ke,, hape ke.. standard ler,, yang buat jadual SPM tu pun,, hanye seorang manusia biase.. kite hanye mampu merancang,, tapi Tuhan yang menentukan~ *ceewwahh,, ayat ta menahan! HAHA!* so,, ta payah nak cakap banyak sangat lah! bace je,, oke? ^^


Things I want to do after facing my SPM: 

* pegi bercuti lha!! ^^
* hangout wit my friend! ^^ (bile?? nanti nanti la plan! kalau boleh,, jauh jauh siket :D)
* pegi kedai buku ---------> beli novel bebanyak!! HAHA!
* balik kampung! (kalau boleh~)
* bagi buku buku SPM dekat penyu!! HUHU!
* ubah & design bilik tidur!! (na buat sekarang,, busy dengan sekolah! HUHU!)
* amek lesen kerete! (tu pun kalau lesen moto da setel! HAHA!)
* pegi dating! (kalau ade bf!)
* carik keje! 


HAHA! tu je kot,, bende bende yang aku na wat lepas SPM nanti.. CEH! berangan je ko! study betol betol, zawin! kalau result macam HINA nanti,, ta gune jugak angan angan ko ni.. :D

Thursday, June 2, 2011

dimanakah dikau??

bukan aku punye lha! :)
hey bloggers! actually,, aku memang na UPDATE blog aku ni.. tapi~ card reader yang telah daku simpan,, telah berjaye dihilangkan oleh adikku@penyu! grr! sangat geram ouh! suroh carik balik,, macam tahi perangai nye! GRR! nanti lha,, bile da jmpe balik card reader aku tu,, aku update kembali blog ni.. adoyy!!