pengikut yang setia! :)

Saturday, December 10, 2011

Alhamdulillah~ :D


Bismillahirrahmanirrahim~ :) Alhamdulillah, bersyukur aku ke hadrat Ilahi, kerana aku telah pun berjaya menghadapi bulan peperiksaan dengan sempurna.. #kenape ayat aku, macam nak bagi kata-kata aluan dalam ucapan@syarahan?? okay, aku dah rindu nak tulis karangan BM! HAHA! :D

Well, as you know, sekarang ni dah sepuluh haribulan duabelas dua ribu sebelas atau dalam bentuk nombornya: 10.12.2011.. HAHA! nak tahu tak ape makne nye tu?? maknenye aku dah 5hari menjadi PENGANGGUR TERHORMAT tau! :D yeah, aku tahu aku sedikit 'lemban' untuk mengupdate entry pasal 'SPM dah habis!' or 'MERDEKA!!' or whatever lah kan?? tapi, kesah pulak aku kan?? lagipun, bukannye aku sengaje, DOW! (kalau korang tgk BOBOI at MAHARAJA LAWAK MEGA, korang akan jumpe+dengar perkataan DOW tuh! hehe!) 

serious DOW, aku tak sempat! nak tunggu blog ni habis RENOVATE lagi~ eh! aku rase dah habis renobet dah ni.. cantik tak cantik tak cantik tak??? XD excited gile tahu tak, sebab berjaye mengubah blog aku ni.. (even aku pening kepale jugak la nak bace coding! nape? aku gune BLOGSKIN lah! huhu!) yup, special thanks to Izzaty Zamal IIAzyan Shorlokman and Fatyn Aliya sebab banyak tolong aku sepanjang proses aku me-renobet blog ni.. ;D

actually, banyak bende aku nak story ni.. yeah of course, semua yang berkaitan dengan aku.. takkan nak cite hal kau pulak kan?? tahu gile aku? :P okayokay, firstly aku nak cite pasal SPM dan MERDEKA! hehe! tanggal 5hb 12, mmg aku takkan lupe kot sebab tu tarikh paper aku habis!! paper ape?? PRINSIP PERAKAUNAN lah! pehh, susah gile kot! format format yang aku dan kawan kawan hafal, takde keluar pun! grr! memang geram lah kan! kalau aku jumpe BAPA PERAKAUNAN@LUCA PACIOLI tu, aku cencang badan die jadik 18 kerat! HAHA! kejam tak kejam tak?? :D paper lain pun, susah susah tau! #kepade adik adik yang amek SPM next year, HABIS LAH KORANG!! hahaha! XD

Eh, aku nak cite life aku as budak asrama pulak! well, hari aku masuk asrama ari tuh, adalah hari dinner asrama tau! hehe! kau tak rase aku ni, LANGKAH KANAN ke?? :D malam KITA dan KENANGAN~ best la jugak.. banyak makanan tau! tapi, aku makan sikit je.. minum air je lebih~ haha! oh ya! kitorang kene datang dinner tu, dgn pakaian yang mengikut tema tau! tema ape? MERAH HITAM! jyeahh! kadang kadang aku jadik budak gothic? huhu.. tapi, aku tetap TAK PUAS HATI! sebab? budak2 aspuri dress up, lagi CANTIK dari aku~ :(

Minggu first aku duduk asrama, yup malu malu! HAHA! malu la, budak baru masuk kan? :P lepas je budak2 asrama yang lain tu, balik rumah masing masing, TANDUK SETAN aku pun mula la keluar~ takde lah jahat mane pun.. so, bile dah takde orang dekat asrama tu, kitorang budak2 form5 pun pindah dorm! ohh, sangat best tahu bile dapat satu dorm dengan diorang! kitorang buat dorm tu, macam RUMAH SEWA kitorang! kadangkadang, takut jugak duduk asrama tu.. korang bayangkan, 11orang je yang ade dalam bangunan aspuri! diulangi ye, 11orang sahaja! so, bile aku nak pegi mane2 (pegi toilet, pegi solat, pegi mandi, pegi basuh baju, dan banyak pegi lagi lah!), aku mesti+wajib tarik sorang kawan untuk teman aku! HAHA! nak tahu sape yang jadik mangse? rase nye, semue penah jadik mangse aku kot? :D tapi, selalunye CAK la yang kene teman kan aku.. hee.. thanks korang! <3

okay, kite masuk cite sedih pulak eh? aku nak story pasal cinta aku.. yang mane? CINTA MUKA BUKU tu la~ siapa sangke, baru 2 bulan aku bercouple dengan die, macam ni kesudahannye.. aku sendiri tak tahu keputusan yang aku buat ni, betul atau tidak! ohh, kenape hidup ni memang menyedihkan untuk aku?? :(
--->maafkan saya, awak! saya takkan buat keputusan macam ni, tanpa sebab.. saya tahu saya bukan perempuan yang baik untuk awak.. harap awak dapat teruskan hidup awak, tanpa saya.. terima kasih sebab mencintai saya.. saya nak awak tahu, yang saya tak pernah menyesal berkawan dengan awak.. terima kasih sebab izinkan saya mengenali awak, walaupun tak lame.. terima kasih jugak sebab izinkan saya untuk mengubah diri awak.. saya hargai setiap ape yang awak buat untuk saya.. terima kasih untuk segalanya~ :(

kenape hidup aku kene berakhir dengan perpisahan?? semenjak dah habis sekolah ni, aku terpaksa berpisah dengan ramai orang! aku tak tahu ape yang korang rase, tapi korang adalah orang yang aku akan rindu tiap mase! lepas ni, kite mesti susah nak jumpe kan?? nanti sibuk nak kerja lah, sambung study lagi or kahwin?? Ha! yang dah nak kahwin tuh, jangan tak jemput aku eh?? harap korang tak penah lupe kawan korang yang name ZAWIN NAJJAH a.k.a AEJA WINA nie.. Insyaallah, kalau ade mase dan jodoh, kite jumpe okay?? yup, korang akan jauh dari mata dan pandangan aku, tetap akan selalu dekat dalam hati aku.. :)

--->untuk geng 10 budak hitam,termasuk aku (wahh! suke2 aku je bagi name! :P)
     -fatyn aliya, sekipah, scha fieqa, farah, pika wazir, atin aziera, sabon, shawal, lily! 
--->untuk geng budak aspuri
     -cak, leeya, yeng, shikin, ct, zera, daya, mai, miza, wanie!
--->untuk budak2 kelas 5Arif
     -anep, padeem, ajie, alep, syed, shah, ayam, faqeh, azrul, teha, ecah, zaty, syira, 
      farahin, n chinese students~ :P
--->untuk kawankawan di SMK DATO' SRI AMAR DIRAJA
     -syahhed, ain izzaty, betik, eyra, oshin, dan ramai lagi.. huhu!
--->untuk kawankawan yang dah pindah dari SMK DATO' SRI AMAR DIRAJA
     -ekin amran, aiin kudari, farah jasmin, nadiah othman, azhari halim, haq dan lain lain!
--->untuk AWAK
     -SADIQ SAFWAN bin NASIR.. :(

#aku takkan lupekan korang semue!! :)

p/s: maaf, entry agak panjang! :P
p/ss: air mate aku bergenang DOW! :(
p/sss: sayang korang sangat sangat! <3
p/sss: yang penting, aku dah MERDEKA! hehe! 

Sekian, Terima Kasih~

Wednesday, November 9, 2011

yang DITUNGGU, telah pun TIBA!

ehem ehem! dah lame tak update kan?? orang busy,, memang camni.. hehe! if i can, tetiap hari aku nak update blog! apakan daya, masa sangat cemburu dekat aku! :D okay, back to the title~ ape yang DITUNGGU? ape yang dah TIBA? mesti korang dah paham kan? :P

it's my big exam~ -----> SPM lah! 

seriously, aku sangat panik sekarang ni.. andai dapat ku undur masa, aku nak study dari awal! hmm.. sekarang pun, sempat lagi kan?? lagi 5 hari nokk! oh, takutnye! nak tahu tak, aku amek subjek ape?? hehe!

SPM 2011

Bahasa Melayu
English
Mathemathic
Science
Pendidikan Islam
Sejarah
Prinsip Perakaunan
Additional Mathematic

ha, nampak permainan die kat situ? aku amek 8subjek je! korang?? HAHA! kesian~ takpe takpe, kite samesame doakan kejayaan masing masing okay? so, di kesempatan ini, aku mohon kalau aku pernah buat salah dekat korang yang kenal aku ni,, aku mintak maaf sangat sangat.. halalkan segale yang pernah aku makan atau minum daripada korang ye? doakan aku dapat menjawab exam dengan tenang, supaye dapat result yang baik ye? terima kasih! aku pun doakan korang berjaye.. :)

okay lah, aku pun taknak korang boring bace entry aku ni.. so, better aku stop kan? jumpe lagi lepas SPM ye?? bye! :)

p/s: esok aku dah masuk asrama! so, selamat tinggal semua! :(
p/ss: aku tak siap packing barang lagi ni! =.='
p/sss: doakan aku ye? :)

TERIMA KASIH KERANA MEMBACE! :D

Sunday, October 30, 2011

YAY! XD

hey hey! lame gile tak meng-update kan?? HAHA! aku semakin busy lah.. SPM, dah makin dekat! lagi 15 hari je, tahu tak! ohh, aku memang takut sekarang ni! banyak lagi tak study! camne ni? ARGHH! =.='

hoho! back to the title, nak tahu kenape aku 'YAY!' tetibe?? hahaha! just nak cakap, hubungan aku bersame die, da genap SEBULAN tau! *ek eleyh, baru sebulan nak kecoh!* ahh! takpe la,, at least aku menghargai hubungan kitorang! XD hmm, lau nak ikotkan, sepanjang sebulan dengan die ni, banyak kali jugak kitorang gaduh.. hadoi! pening kepale bile asyik gaduh je.. tapi, nak buat camne kan.. LUMRAH ler! hehe! 

to: awak, encik SS! 
dah sebulan ni.. nak kekal sampai bile ek? HAHA! please, jangan buat saye sedih.. saye dah penat tau, asyik sedih je.. boleh eh? awak kate nak bahagiekan saye kan? so, please.. saye sayang awak tau! terima kasih sebab sudi terima saye dalam hidup awak.. :D

OHH! GEDIK NYE ENTRY NIH! 
*maap ler! XD

p/s: entry ni, sepatutnye ditaip semalam! tapi, semalam busy! HAHA! :D
p/ss: saye sayang awak, encik SS! <3

Monday, October 10, 2011

CINTA KAMI! ^^

hey hey! hari ni, aku nak share lirik lagu lah! boleh kan? kalau nak dengar lagu nye, boleh dengar dekat SINI!

Artis/penyanyi: Najwa Latif
Tajuk Lirik Lagu: Cinta Muka Buku
Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesanan suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. benarkah rasa itu..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku
Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, 
CINTA di MUKA BUKU...
p/s: suke lagu ni sangat sangat! lagu cinte aku dan die tahu! <3
p/ss: sayang awak lah! :)

*maaf! entry sedikit gedik! :P*